Programmet för utmattade, en ny väg framåt


Har du en tuff tid i livet pga tex utmattning, sjukskrivning, ångestproblematik eller andra omständigheter som är jobbiga att hantera? Kanske känner du, att vad du än tar dig för, så slutar det med att du får samma resultat där du känner dig helt slutkörd, matt & ger upp. 
Vill du ha något annat och är beredd att​ investera i dig själv?
Om du är på väg in i,  eller redan landat i utmattning och känner att det är dags att göra en förändring till det bättre i ditt liv så kan du bli hjälpt av "programmet för utmattade" där vi ser till helheten för ditt tillfrisknande.
Du kommer få olika verktyg att möta livet på ett nytt sätt. Ett sätt med lite mer acceptans och en mer avslappnad syn på livets upp & ner-gångar.
Jag erbjuder "programmet för utmattade" som sträcker sig över en längre tid men även enstaka samtal om det passar dig bättre. Har du frågor så föreslår jag att du kontaktar mig för att boka in ett kostnadsfritt konsultationssamtal på ca 30 min så vi kan avgöra om detta är vägen för dig.
Du hittar kontaktinformationen på sidan "kontakt".  
Om inte nu, när?
Känn dig varmt välkommen.


"Var befinner du dig?
Är du ofta upptagen av tankar som kretsar kring livet i stort, framtiden, dåtiden, allt som ska göras? Har du mycket prestations- eller statustänk? Funderar du mycket på allt du skulle vilja ha i livet? Tex: ”om jag bara landar det där perfekta jobbet, köper den nya bilen, presterar tillräckligt mycket, så kommer allt bli bra och jag blir lycklig och kan koppla av”? 
Kanske är det då dags att börja titta lite inåt istället? Kanske behöver du stanna upp och faktiskt se på allt du redan har i ditt liv. Det som har gjort dig till den du är idag. Kanske är det så att du ändå vill ändra något? Det är helt ok, men gör det då för att det verkligen är viktigt för dig och ditt välmående! Kanske ska vi sluta sträva, överprestera och jämföra oss med andra? Möjligen är det så, att när vi landar i denna insikt, så trillar livet på plats helt av sig själv.."
                                                                                                      Katarina-21

Definition Återhämtningsterapi

1. En metod speciellt framtagen för att hjälpa människor med återhämtning från utmattning eller annan stressrelaterad ohälsa.

2. Vi utgår från klientens behov genom att terapeuten möter klienten där denne befinner sig på sin livsresa.

3. Terapeuten arbetar utifrån 6 grundläggande steg mot återhämtning, där acceptans och medveten närvaro är centrala begrepp.

4. En holistisk metod som ser till hela människan – kropp, själ och sinne, då stress och utmattning påverkar alla delar av oss.

5. Klienten får hjälp med aktiv återhämtning utifrån terapeutens kunskap om stressens och återhämtningens fysiska och psykiska mekanismer.

6. En metod som bygger på evidensbaserad forskning inom mindfulness, meditation och stresshantering.

7. Vi hjälper klienten att göra de förändringar som behövs för en hållbar livsstil och för att förebygga återfall i utmattning eller annan stressrelaterad ohälsa.

8. Återhämtningsterapin passar lika bra i förebyggande syfte, för att främja psykisk hälsa, som i rehabiliterande syfte efter utmattning eller vid andra omvälvande livshändelser och prövningar i livet.

Välkommen att boka din tid för samtal.